*Denne siden er under oppdatering og vil være litt ymse i noen uker fremover.*

Larvik Barne- og Ungdomsteater (LBU) ble stiftet i 2007, som en egen del av den daværende foreningen «Herregårdsspillet» som var aktiv i Larvik i over 20 år.

Etter at Teaterhuset Munken ble en realitet, takket være en fantastisk gave fra Gjensidigestiftelsen, har Larvik barne- og ungdomsteater opplevd en stor tilstrømming av teaterglade mennesker i alle aldre! Våre ulike teaterkurs er svært populære, og ukentlig deltar ca. 150 barn og ungdom på kurs.

Deltakelsen på, foran eller bak scenen ved forestillingene er imponerende, likeså engasjementet styret og andre frivillige viser i arbeidet med våre oppsetninger og med å rehabilitere Teaterhuset Munken!

I Larvik Barne- og Ungdomsteater er det plass og behov for alle!

Velkommen![/fusion_text][/one_half]

TERNINGKAST 6!

Ukentlig deltar rundt 150 barn på de ulike teaterkurs i regi av LBU. Vennskap og minner skapes, sang  dans øves og replikker pugges. Foruten mindre oppsetninger underveis, tablåer og deltakelse ved blant annet «Kulturnatta» og «Ta en lek og la den vandre» på Tollerodden i Larvik, settes det opp større oppsetninger der barna og ungdommene får boltre seg på den ærverdige scenen i Teaterhuset Munken.

Bak hver produksjon ligger timesvis med dugnadsinnsats, ikke minst tilknyttet scenografi, rekvisitter og kostymesøm. Hjelperne i kulissene yter sitt beste for at at den innsatsen barna legger ned i øvelser, pugging av replikker, innlæring av koreografi mv. skal både understøttes og belønnes med kvalitet på kostymer, rekvisitter og scenografi. i LBU holder vi kvalitet og visuelt inntrykk høyt, til glede for både publikum og skuespillere.

PROMO alladin 2015 3

FORESTILLINGER I REGI AV LBU

Bilder/info kommer
I 2010 tok LBU de to klassikerne Peter Pan og Askepott til scenen.
PROMO askepott 2010 3

PROMO askepott 2010 1

Sommeren 2015 skapte skuespillerne ren magi under oppsetningen av Alladin.
PROMO alladin 2015 4 ensemble

PROMO alladin 2015 2

I 2016 ble publikumsrekord satt etter at store og små strømmet til for å oppleve politimester Bastian, de tre røverne, en veldig sulten løve og resten av innbyggerne i Kardemomme by.

PROMO kardemommeby 2016 2 ensemble

I desember samme år ble Teaterhuset Munken forvandlet til julestemning og jakten på Juleskurken var i gang! En helt fantastisk juleforestilling som vi håper å kunne glede vårt publikum med på nytt!

PROMO juleskurken 2016 3

GALLERI juleskurken 2016 6

Mellom de store oppsetningene deltok barn og ungdom fra LBU i Ulabrand- stormens sønn, Elefantus, tablåer om Gjest Baardsen mv. I tillegg satt ungdomskurset opp Alice i Eventyrland.

Sommeren 2017 spilte to lag med totalt 60 barn forestillingen Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen for fulle hus. Forestillingen høstet også et velfortjent terningkast 6 i Østlandsposten.