OM LBU

Larvik Barne- og Ungdomsteater (LBU) ble stiftet i 2007, som en egen del av den daværende foreningen «Herregårdsspillet» som var aktiv i Larvik i over 20 år.

Etter at Teaterhuset Munken ble en realitet, takket være en fantastisk gave fra Gjensidigestiftelsen, har Larvik barne- og ungdomsteater opplevd en stor tilstrømming av teaterglade mennesker i alle aldre!


Deltakelsen på, foran eller bak scenen ved forestillingene er imponerende, likeså engasjementet styret og andre frivillige viser i arbeidet med våre oppsetninger og med å rehabilitere Teaterhuset Munken!

I Larvik Barne- og Ungdomsteater er det plass og behov for alle!


Ukentlig deltar rundt 150 barn på de ulike teaterkursene våre. Vennskap og minner skapes, sang, dans øves og replikker pugges.

Foruten mindre oppsetninger underveis, tablåer og deltakelse ved blant annet «Kulturnatta» og «Teatervandring», settes det opp større oppsetninger der barna og ungdommene får boltre seg på den ærverdige scenen i Teaterhuset Munken.


Bak hver produksjon ligger timesvis med dugnadsinnsats, ikke minst tilknyttet scenografi, rekvisitter og kostymesøm. Hjelperne i kulissene yter sitt beste for at at den innsatsen barna legger ned i øvelser, pugging av replikker, innlæring a koreografi mv. skal både understøttes og belønnes med kvalitet på kostymer, rekvisitter og scenografi.

I LBU jobber vi har for at kvalitet og visuelt inntrykk er høyt, til glede for både publikum og skuespillere.